2017-05-21 10:48:17

DAN PLANETE ZEMLJA - III. OSNOVNA ŠKOLA BJELOVAR

   Iako nismo, zbog nestalnog i promjenjivog proljetnog vremena, za Dan planeta Zemlje ( 22.IV) obilježili taj dan, mi u III. osnovnoj napravili smo puno i previše za našu prirodu. Najprije smo odgodili akciju jer je bila kiša, pa onda je opet bila kiša i konačno smo ( ipak!) proveli akciju sakupljanja papira, zajedno sa „Sirovinom d.d.“ koja nas je pratila i redovno slala kamione sa kontejnerima.laughheartyes

  Akcija se održala 11. svibnja i 19. svibnja 2017. godine.  U toj akciju su sudjelovali djeca i roditelji iz matične škole, ali i iz područnih škola Gudovac, Galovac, Obrovnica  i V.Korenovo. U ta dva dana napunili smo oko 11 kontejnera starog papira, ili oko 14 tona a svaka tona zamjenjuje 17 stabala, dakle – spasili smo cijelu šumu!

  Moramo pohvaliti nositelje akcije a to su bili učiteljica kemije Vanja Čučković Makar i učiteljica razredne nastave Slavenka Majerić, na vaganju su bili domar Vlado Krmpotić i ekonom Tomislav Tomaško, a ujedno pohvaljujemo učenike iz 8. b  koji su donosili papir i stavljali na vagu.

  Što reći sada na kraju te akcije „Dan planeta Zemlja“? To je bila hvalevrijedna i edukativna akcija, ali ono što smo postigli ne može se ničim „izvagati“ ili „izmjeriti“ – jer postigli smo i razvijali ekološku svijest kod naših učenika. Naravno, bilo je i koristi od te akcije. Za prikupljeni novac dat ćemo svakom pojedinom razrednom odjelu da sam odluči što će napraviti. Ali vjerujemo da će svi napraviti pozitivnu stvar, pa makar se i počastili sladoledom posljedni dan nastave, na kraju ove školske godine.

G.Čanić


III. Osnovna škola Bjelovar